Bedrijven
Een Turks stoombad bezoeken bij wellness Leiden, wat zijn de voordelen?

Een Turks stoombad bezoeken bij wellness Leiden, wat zijn de voordelen?

Wil je een Turks stoombad bezoeken bij wellness Leiden en de voordelen weten? Lees dan snel verder!

Een Turks stoombad is een warme ruimte die een temperatuur heeft tussen de 40 en 50 graden Celsius. Wat een stoombad bijzonder maakt is dat een stoombad een luchtvochtigheid heeft van maar liefst 98%. Dit in tegenstelling tot een sauna dat een luchtvochtigheid heeft tussen de 10 en 20 graden Celsius.

De moderne stoombaden stammen af van de Romeinse baden. Deze baden werden vaak voorzien door natuurlijke ondergrondse bronnen die heet water creëerden. Een andere oorsprong is die van de Arabieren. De zogenoemde Hamam is een stoombad dat een prominente plek had in het badhuis. Veel Arabieren gaan hier traditioneel nog steeds naar toe.

Maar wat zijn de voordelen van een stoombad?

Veel van de voordelen zijn gelijk aan die van de Sauna. De belangrijkste hebben we op een rijtje:

  • Het helpt met zweten en ontgiften. Met zweten kunnen de giftstoffen makkelijk de huid uit komen.
  • Het helpt met het reinigen en verjongen van de huid. De poriën worden niet alleen geopend en de gifstoffen afgedreven, maar de huid wordt ook nog eens voldoende gehydrateerd. Dit verbetert de elasticiteit van de huid. Na een stoombad ziet de huid er een stuk stralender en gezonder uit.
  • Het reinigt de luchtwegen. De vochtige lucht is ideaal om sinussen en luchtwegen te openen. Dus mensen met ademhalingsproblemen zitten hier goed.
  • Het ondersteund bij gewichtsverlies.
  • Het werkt ontspannend. De warmte, de stoom en de rust zorgen voor ontspanning in zowel het lichaam als de geest.