Bedrijven
Ballastlood in de hedendaagse bouw: Een uitgebreid overzicht van ballastproducten

Ballastlood in de hedendaagse bouw: Een uitgebreid overzicht van ballastproducten

De bouwsector heeft een lange geschiedenis met ballastlood. Vanaf het begin van de 20e eeuw is ballastlood gebruikt als een essentieel onderdeel van constructies. Het heeft een breed scala aan toepassingen, van het versterken van daken tot het verhogen van brandveiligheid. In de afgelopen decennia is er echter veel veranderd in de bouwsector en daarmee ook in de toepassingen van ballastlood. In deze blogpost zullen we een uitgebreid overzicht geven van de verschillende ballastproducten die momenteel beschikbaar zijn, met inbegrip van hun toepassingen.

Waarom ballastlood?

Ballastlood is een zeer sterk en duurzaam materiaal, waardoor het ideaal is voor de bouwsector. Het is bestand tegen corrosie, waardoor het een uitstekende keuze is voor projecten die veel aan de weersomstandigheden worden blootgesteld. Bovendien is ballastlood relatief gemakkelijk te verwerken en is het relatief goedkoop.

Toepassingen van ballastlood

Ballastlood is een veelzijdig materiaal dat in een verscheidenheid aan toepassingen kan worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt voor het versterken van structuren, waarbij het wordt ingezet om druk op het structurele systeem op te vangen. Het wordt ook vaak gebruikt om daken te versterken, waarbij het wordt gebruikt om lekkages te voorkomen en de sterkte van het dak te verhogen. Bovendien wordt ballastlood vaak gebruikt om brandveiligheid te verhogen. Het is bestand tegen hitte, waardoor het een uitstekende keuze is voor projecten die veel aan brandbelasting worden blootgesteld.